اندازه فونت:  کوچک    متوسط    بزرگ  چاپ کنید
تفاهم نامه همکاری مشترک فی مابین کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران امضا شد.
همکاری طراحان و تولیدکنندگان با صدور جواز صنفی طراحی لباس
 اخبار    ۱۴۰۰/۶/۹
همکاری طراحان و تولیدکنندگان با صدور جواز صنفی طراحی لباس

امضای تفاهم نامه همکاری مشترک فی مابین کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران در محل این اتحادیه با حضور مریم پورشهابی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس، دکتر لیلی حبیبی معاون دفتر برنامه‌ریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار و مشاور امور بانوان و خانواده معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت و ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه برگزار شد.

این تفاهم‌نامه که در تاریخ 17 مرداد به امضای طرفین رسید، به منظور همکاری مشترک در راه‌اندازی رسته طراحان لباس، توسعه، بهبود فضای اقتصادی فرهنگ و هنر، حمایت از کسب‌‎ و ‌کارهای نوین براساس بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، ترویج و اعتلای فعالیت‌های علمی و دانشگاهی با چشم‌اندازی معطوف به آینده تمدن ایرانی اسلامی، به جهت ارتقاء سطح کمی و کیفی تولید پوشاک ایرانی تنظیم شده است.

پورشهابی ضمن ابراز امیدواری از همکاری اثربخش طراحان و تولیدکنندگان در راستای این تفاهم نامه اظهار داشت: طبق این تفاهم‌نامه و دستورالعمل‌های اجرایی آن که پیوست همین تفاهم‌نامه می‌شود، طراحان با معرفی کارگروه مد و لباس می‌توانند به صورت قانونمند به فعالیت خود ادامه دهند. طراحان علاقه‌مند نیز می‌توانند به دبیرخانه کارگروه مراجعه کرده و با دریافت معرفی‌نامه به اتحادیه پوشاک تهران مراجعه و نسبت به اخذ جواز صنفی طراحی خود اقدام نمایند.

شیرازی افزود: از زمانی‌که کارگروه ساماندهی مد و لباس، معرفی‌نامه هر طراح با ذکر نشانی دقیق محل فعالیت وی را به اتحادیه تحویل دهد تا فعالیت طراح در رسته کار هنری قرار می‌گیرد و به اعتبار پروانه کسب حمایت ویژه‌ای از طراحان نیز می‌شود و فعالیت آن‌ها به شکل قانونی ادامه پیدا می‌کند.

شیرازی در خصوص نحوه ارتباط طراحان و تولیدکنندگان و سایر شرایط صدور پروانه افزود: در ابتدا حداقل می‌بایست 100 طراح مجوز صنفی طراحی را از اتحادیه با همکاری کارگروه دریافت نمایند و سپس نیز پس از گذراندن دوره‌های آموزشی و آزمون بر اساس توانایی‌هایشان رتبه‌بندی شوند. طراحان پس از رتبه‌بندی توسط وزارت صمت و اتحادیه به واحدهای صنفی و کارخانجات صنعتی معرفی می‌شوند.

در ادامه پورشهابی بیان داشت: یکی از مزیت‌های اجرای این تفاهم‌نامه و ارتباط طراحان و تولیدکنندگان این است که می‌توان با کمک طراحان عزیز و خلق طرح‌های نوین ایرانی اسلامی از فرهنگ عفاف و حجاب صیانت نمود تا پوشاک عفیفانه همسو با فرهنگ ایرانی در کشور تولید و ترویج شود.

شیرازی نیز در همین راستا اشاره نمود: در نظر داریم تا فروشندگانی که لباس‌های متعارف اجتماع بانوان در تهران به فروش می‌رسانند را شناسایی و از آن‌ها حمایت کنیم. با همکاری کارگروه ساماندهی مد و لباس به این اعضاء برچسب " با افتخار ساخت ایران" داده می‌شود تا آن را در معرض دید مصرف‌کنندگان قرار دهند. همچنین لیست این فروشگاه‌ها در وبسایت اتحادیه و کارگروه مذکور قرار خواهد گرفت تا بانوان بتوانند به راحتی پوشاک مورد نیاز خود را تهیه نمایند.

در انتها شرایط اختصاصی عضویت در رسته صنفی طراحی لباس که با حداقل احراز یکی از 7 شرایط ذیل امکان‌پذیر است، اعلام می‌گردد:

1- دارا بودن مدرک تحصیلی مرتبط

2- دارا بودن گواهینامه آموزشی از مؤسسات مورد تأیید کارگروه مد و لباس

3- داشتن حداقل 2 اثر دارای نشان شیما (شناسه یکپارچه ملی مد و لباس ایران)

4- داشتن حداقل یک طرح دارای گواهی مالکیت معنوی

5- گواهی حضور و مشارکت در جشنواره‌ها و مناسبت‌های مد و لباس از دبیرخانه کارگروه ساماندهی مد و لباس در تهران و استان‌ها (حداقل 2 گواهی)

6- دارا بودن سوابق تجربی طراحی

7- قبولی در مصاحبه در صورت دارا نبودن هیچ یک از مراتب بالا